International Autism Conference
Pathways to an Inclusive Life

International Autism Conference
February 22-24, 2018

In Association with

Partner

  • Registration Open

    Early Bird registration ends on 15 th Jan, 2018

    Last date for Abstract Submission for paper presentations: Jan. 10, 2018

Conference

Day 1 – 23rd Feb, 2018

Time Sessions Topic Name
8:00am Registration    
8:30am Breakfast    
9:00am Dr. Prathibha Karanth Conference Keynote (30 mins)  
Session 1
9:30 – 11:20am
Early Childhood Education 110 mins Chair
Dr. G.F Kerrawala
  Dr. PradnyaGadgil, India
Keynote speaker (30 mins)
Autism: A Neurologist’s Perspective  
  Hanna Anolin, Isreal
Invited speaker (40mins)
Identification of autism in the first year of life  
  Dr.PranjalSathe Kale, India
Invited speaker (30 mins)
Early Intervention: Nutrition and Medicine  
11:30 – 1:00pm Inaugural Ceremony    
1:00 – 2:00 pm Lunch    
Session 2
2:00 – 3:30pm
Integrated and Inclusive Education 90 mins Chair
Dr. Anuradha Sovani
  MsDinazWadia, India
Keynote speaker (30 mins)
Trans-disciplinary Approach: the Disha Model  
  Lama Alohali, Saudi Arabia
Invited speaker (30 mins)
Development of Social Communication: Focus on Family based Intervention  
  Ms. Giselle Lobo, India
Invited Speaker (30 mins)
UDL: Creating a Dynamic Classroom  
3:30 – 4:30 pm Tea / Coffee Poster Presentation    
4:30 – 5:30pm Paper presentations To be announced (60 mins) Moderator
Ms. Payal Adhikari Mr. Karthikayan

 

Day 2 – 24th Feb 2018

Time Sessions Topic Name
Session 3
9:00am – 11:00 am
Preparation for adulthood 120 mins  
  Sampada Shevde, India
Keynote Speaker (30 mins)
Preparing Children with Autism Spectrum Disorders and Multiple Disabilities for Adulthood Chair
Dr. Abhishek Srivastava
  Kavita Sharma
Invited speaker (30 mins)
ICT: Creating Workforce of Persons with Autism  
  Dr K. Balabaskar
Invited speaker (30 mins)
To be Announced  
  Ms.Pavitra Desai
Invited speaker (30 mins)
To be Announced  
11:00 – 11:15 am Tea / Coffee    
Session 4
11:15 – 1:00pm
Employment & HRD 105 mins Chair
Representative from NEIPMD
  Prof. RubinaLal
Keynote speaker (30 mins)
To be Announced  
  Martina Schabert
Invited speaker (40 mins)
Sheltered Employment for Person with Autism: Making everyone productive  
  Stephan Shore
Invited Speaker (30 mins)
   
1:00 – 2:00pm Lunch    
Session 5
2:00 – 4:00 pm
Living within Community 90 mins Chair
Dr. Shaunak Ajinkya
  Mr Harish Shetty
Keynote speaker (30 mins)
Autism and mental Health: Creating a Supportive Community  
  Marcelle Ciampi
Invited Speaker (30 mins)
   
  Naren (ICICI)
Invited Speaker (30 mins)
   
  NIEPMD/NIEPID
Invited Speaker (30 mins)
   
4.00 – 5.00 pm Paper Presentations   Moderators
Dr. Tanuja Prem Ms. Chandali Doshi
5.00 – 5:30 pm Valedictory
Dr. Himangshu Das Director, NIEPMD